FAMILIEBEDRIJF SINDS 1939

Geschiedenis Wim van Gulik

Onder de naam Wim van Gulik, groothandel in groente en fruit, leveren wij vanaf 1939 dagverse groenten en fruit. Het bedrijf is gestart op de Teilingerstraat als groenteboer waar de producten door de klanten konden worden opgehaald.

Hierna is het bedrijf enige tijd gevestigd geweest op het Noordplein en in 1969 verhuisd naar de Groothandelsmarkt in de Spaanse Polder in Rotterdam. In juni 2021 zijn wij verhuisd naar onze huidige locatie gevestigd in het Gouwepark in Moordrecht.

Er wordt geleverd aan de horeca waar de Chinese, Japanse en diverse andere soorten keukens een deel van het klantenbestand uitmaken, maar ook aan cateraars en kantoren die de dagverse producten op hun locatie bezorgd krijgen. De klanten kunnen ook nog steeds bij ons op het bedrijf producten ophalen, maar de meeste klanten krijgen de bestellingen dagelijks geleverd met de 6 bestelwagens die het bedrijf nu rijk is.

Vanaf 1 januari 1991 is de derde generatie in de persoon van Hans van Gulik samen met zijn vrouw Eveline eigenaar van het bedrijf. In 2013 heeft ook de vierde generatie zich aangediend en hebben Lisa en Noortje van Gulik hun intrede in het bedrijf gedaan. Inmiddels zijn ook de jongere zusjes Isabelle en Charlotte werkzaam in het bedrijf waarbij zij in de weekenden en vakanties een handje meehelpen. Gestaag wordt gebouwd aan uitbreiding van de dienstverlening en neemt het klantenbestand toe tot inmiddels zelfs klanten in Belgiƫ. Daarbij blijft uiteraard de persoonlijke service en het leveren van topkwaliteit waar het bedrijf sinds jaar en dag om bekend staat prioriteit nummer een.