FAMILIEBEDRIJF SINDS 1939

Geschiedenis Wim van Gulik

Onder de naam Wim van Gulik, groothandel in groente en fruit, leveren wij vanaf 1939 dagverse groenten en fruit. Het bedrijf is gestart op de Teilingerstraat als groenteboer waar de producten door de klanten konden worden opgehaald.

Voordat het bedrijf in 1969 zijn huidige locatie op de Groothandelsmarkt in Spaanse Polder betrok, is het nog enige tijd gevestigd geweest op het Noordplein. Op de Groothandelsmarkt is gestart met 1 loods, nu wordt gewerkt vanuit 3 loodsen.

Er wordt geleverd aan de horeca waar o.a. de Chinese en Japanse restaurants een deel van het klantenbestand uitmaken, maar ook aan cateraars en kantoren die de dagverse producten op hun locatie bezorgd krijgen. De klanten kunnen nog steeds op de Groothandelsmarkt kopen, maar de meeste klanten krijgen de bestellingen dagelijks geleverd met de 5 bestelwagens die het bedrijf nu rijk is.

Vanaf 1 januari 1991 is de derde generatie in de persoon van Hans van Gulik samen met zijn vrouw Eveline eigenaar van het bedrijf. Inmiddels heeft ook de vierde generatie zich aangediend en hebben Lisa en Noortje van Gulik vanaf 2013 hun intrede in het bedrijf gedaan. Gestaag wordt gebouwd aan uitbreiding van de dienstverlening en neemt het klantenbestand toe tot inmiddels zelfs klanten in Belgiƫ. Daarbij blijft uiteraard de persoonlijke service en het leveren van topkwaliteit waar het bedrijf sinds jaar en dag om bekend staat prioriteit nummer een.